דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 825 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלפלים ממולאים עם סייטן
פלפלים ממולאים טבעוניים
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לטגן בצל גדול קצוץ ב- 2 כפות שמן זית.
  • 2 להוסיף גם 5 שיני שום חתוכות לפרוסות.
  • 3 אני לא מוסיפה יחד מההתחלה עם הבצל כדי שהשום לא ישרף מדי. הוספתי 2 כוסות מים רתוחים וקופסת שימורי עגבניות קלופות שיש בה גם רוטב עגבניות - עגבניות מרוסקות (מי שלא מוצא יכול פשוט להשתמש בעגבניות טריות עוד בשלב הטיגון, לפחות 4 עגבניות).
  • 4 להוסיף להכל עוד כ- 2-3 כפות רסק עגבניות, כף אבקת מרק ירקות, חופן כוסברה קצוצה, כפית מלח, כפית פלפל שחור (לפי הטעם), כפית קינמון וחצי כפית סוכר.
  • 5 להשאיר על אש קטנה להתבשל בזמן שמכינים את הפלפלים.
  • הכנת מלית הפלפלים:
  • 1 לערבב חצי כוס אורז יבש עם ה- 350 גרם סייטן (טחנתי אותו כדי שיהפוך לפירורים).
  • 2 להוסיף חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, בצל קטן קצוץ, כף גדושה חוואיג` למרק, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף שמן זית וזהו.
  • 3 את הכל לערבב היטב, למלא את הפלפלים, לשים מסודר בסיר ולכסות עם החלק החתוך העליון בעיקר לקישוט.
  • 4 מעט מהמלית שנשארה לי גם הכנסתי לרוטב, זה עשה את הרוטב עשיר וסמיך יותר. דאגתי למלא עוד מים לסיר כדי שיגיע לשלושת רבעי גובה הפלפלים. מעט מהרוטב גם שפכתי לתוך הפלפלים כדי שיתרככו טוב טוב מבפנים, וכיסיתי על אש קטנה לבערך 30-40 דקות.
  • 5 לאחר מכן לתנור בלי מכסה על חום 160 מעלות לעוד רבע שעה כדי שישחים גם מלמעלה.
  • 6 נשמע הרבה אבל באמת פשוט וממש טעים.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 7.9% 27.2% 54.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב