דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (4 מנות פתיחה בצלוחיות)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או שמן קנולה
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • שמנת צמחית 5% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
  • מים - ליטר
  • אבקת מרק ירקות פרווה - טבלית אחת
  • קייל - כרוב עלים - 100 גרם
    קצוץ

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק קייל ותפוחי אדמה
שילוב נהדר של קייל ותפוחי אדמה
  • 1 לקצוץ את הבצל והשום ולטגן בשמן חם עד להזהבה.
  • 2 לחתוך לקוביות את תפוחי האדמה ולהוסיף את המים ואת אבקת המרק עם הפלפל שחור.
  • 3 לבשל בסיר עד לריכוך תפוחי האדמה, בערך כ- 20 דקות ולרסק בבלנדר מוט עד שהמרק הופך לקרמי וחלק.
  • 4 להוסיף את הקייל קצוץ דק דק ולבשל לעוד 10 דקות.
  • 5 לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם.
  • 6 להגיש בזילוף שמנת הסויה מעל.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לותר על אבקת המרק.

הערך התזונתי לא כולל את הקייל (כרוב העלים) ואת אבקת מרק הירקות. שיטת ההכנה כוללת בישול. הכמות יכולה להספיק גם ל- 2 מנות עיקריות בצלחות עמוקות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 26.2% 8.5% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב