דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נהדר של קייל ותפוחי אדמה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (4 מנות פתיחה בצלוחיות)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או שמן קנולה
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • שמנת צמחית 5% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
  • מים - ליטר
  • אבקת מרק ירקות פרווה - טבלית אחת
  • קייל - כרוב עלים - 100 גרם
    קצוץ
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את הבצל והשום ולטגן בשמן חם עד להזהבה.
  • 2 לחתוך לקוביות את תפוחי האדמה ולהוסיף את המים ואת אבקת המרק עם הפלפל שחור.
  • 3 לבשל בסיר עד לריכוך תפוחי האדמה, בערך כ- 20 דקות ולרסק בבלנדר מוט עד שהמרק הופך לקרמי וחלק.
  • 4 להוסיף את הקייל קצוץ דק דק ולבשל לעוד 10 דקות.
  • 5 לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם.
  • 6 להגיש בזילוף שמנת הסויה מעל.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לותר על אבקת המרק.

הערך התזונתי לא כולל את הקייל (כרוב העלים) ואת אבקת מרק הירקות. שיטת ההכנה כוללת בישול. הכמות יכולה להספיק גם ל- 2 מנות עיקריות בצלחות עמוקות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)199105
חלבונים (גרם)3.36 1.77
פחמימות (גרם)2312
מתוכן סוכרים (גרם)2.92 1.54
שומנים (גרם)10.32 5.43
מתוכם שומן רווי (גרם)1.52 0.8
נתרן (מ"ג)237.1124.79
סיבים תזונתיים (גרם)2.25 1.19
מים (גרם)94.9649.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.020.01
ויטמין B (מ"ג)2.131.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.62
ויטמין B5 (מ"ג)0.490.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.416.53
ויטמין C (מ"ג)94.73
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)2.21.16
סידן (מ"ג)20.6410.86
ברזל (מ"ג)0.430.23
מגנזיום (מ"ג)21.4611.29
זרחן (מ"ג)50.3126.48
אבץ (מ"ג)0.340.18
אשלגן (מ"ג)344.68181.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 26.2% 8.5% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.