דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות טבעוני

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (כ-4 מנות)

  • גזר - 2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • כרישה - 2 גודל ממוצע - סה"כ (400 גרם)
    רק החלק העליון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • שעועית לבנה - 30 גרם
    חופן שעועית לבנה
  • תימין - 3 גבעול - סה"כ (3 גרם)
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • שורש ג`ינג`ר - 1/2 כפית-קצוץ - סה"כ (3 גרם)
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • מי ברז - 1 ליטר
  • שעועית חומה - חופן
  • תיבולית ירקות למרק - קוביה אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חוץ מהכוסברה והטימין לטגן את הירקות עם מעט שמן זית למשך 5 דקות על האש ולערבב כל הזמן.
  • 2 להוסיף את המים, השעועיות, התיבולית והטימין פנימה, להביא לרתיחה ולהשאיר על אש נמוכה למשך 30 דקות.
  • 3 אם יש צורך להוסיף עוד מים אז לקראת סיום הבישול להוסיף עוד כוס.
  • 4 להוסיף את הכוסברה ולבשל עוד 5 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את חופן השעועית החומה והתיבולית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14155
חלבונים (גרם)3.2 1.25
פחמימות (גרם)239
מתוכן סוכרים (גרם)7.98 3.12
שומנים (גרם)5.12 2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 0.31
נתרן (מ"ג)241.6594.58
סיבים תזונתיים (גרם)4.56 1.78
מים (גרם)221.8486.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)545.39213.46
ויטמין B (מ"ג)1.660.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.770.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.2420.45
ויטמין C (מ"ג)12.414.86
ויטמין E (מ"ג)1.250.49
ויטמין K (מק"ג)41.9716.43
סידן (מ"ג)77.3430.27
ברזל (מ"ג)1.980.78
מגנזיום (מ"ג)35.7513.99
זרחן (מ"ג)73.4728.76
אבץ (מ"ג)0.480.19
אשלגן (מ"ג)420.81164.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.7% 14.3% 8.9% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.