דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק תפוחי אדמה מושלם לחורף

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 306 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן במעט שמן זית את הבצל, השום והכרישה עד לריכוך, בערך 5 דקות עם ערבוב תמידי.
  • 2 להכניס את 2 כוסות המים, את תפוחי האדמה, הפלפל שחור, המחמאה ואת הרוזמרין ולבשל למשך בערך חצי שעה עד שהכל מתרכך.
  • 3 להוציא בערך שליש מהכמות של המוצקים החוצה לצלחת/קערה ואת מה שנשאר בסיר לטחון במעבד מזון/בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
  • 4 להוסיף חזרה את מה שהעברנו לקערה, להוסיף את השמנת והרוקט, לערבב, להוסיף מלח לפי הטעם ולתת להכל עוד 5 דקות בישול.
  • 5 ללקק את האצבעות.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26687
חלבונים (גרם)5.1 1.67
פחמימות (גרם)5016
מתוכן סוכרים (גרם)5.16 1.69
שומנים (גרם)5.96 1.95
מתוכם שומן רווי (גרם)1.63 0.53
נתרן (מ"ג)185.6260.7
סיבים תזונתיים (גרם)4.92 1.61
מים (גרם)219.7471.86
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.411.11
ויטמין B (מ"ג)4.941.61
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.810.92
ויטמין B5 (מ"ג)1.130.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.670.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.279.9
ויטמין C (מ"ג)19.686.44
ויטמין E (מ"ג)0.060.02
ויטמין K (מק"ג)5.811.9
סידן (מ"ג)4113.41
ברזל (מ"ג)0.980.32
מגנזיום (מ"ג)50.1916.41
זרחן (מ"ג)109.5935.84
אבץ (מ"ג)0.730.24
אשלגן (מ"ג)796.1260.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 9.1% 7.8% 75.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.