דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 349 גרם למנה\יחידה (4 מנות עיקריות או 6 מנות פתיחה)

  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    בצלים קצוצים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שום - 4 שיניים
    שיני שום קצוצות
  • שמנת צמחית 5% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
    להזלפה וקישוט סופי
  • תפוחי אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • מים - ליטר
  • עלי רוקט - חופן
  • אבקת מרק ירקות פרווה - תבלית אחת
  • שבבי צ`ילי - חצי כפית
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את הבצלים והשום ולטגן בשמן חם עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את המים לסיר.
  • 3 לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולהוסיף למים, יחד עם אבקת המרק והפלפל שחור.
  • 4 לבשל למשך כ- 20 עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
  • 5 להמתין שיתקרר מעט ולהעביר לבלנדר או להשתמש בבלנדר מוט כדי לרסק את המרק עד לרמת הסמיכות הרצויה.
  • 6 להגיש עם הזלפת שמנת סויה מעל, לפזר מעט משבבי הצ`ילי, את הרוקט הטרי והשטוף מעל, וטבסקו (את זה שכל אחד יחליט לעצמו כמה שהוא אוהב).
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את אבקת המרק, עלי הרוקט, שבבי הצ`ילי והטבסקו (במידה ומוסיפים).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30788
חלבונים (גרם)6.18 1.77
פחמימות (גרם)5315
מתוכן סוכרים (גרם)5.51 1.58
שומנים (גרם)8.22 2.36
מתוכם שומן רווי (גרם)1.22 0.35
נתרן (מ"ג)245.0370.21
סיבים תזונתיים (גרם)5.08 1.46
מים (גרם)222.6563.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.01
ויטמין B (מ"ג)5.191.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.930.84
ויטמין B5 (מ"ג)1.190.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.740.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.628.2
ויטמין C (מ"ג)21.126.05
ויטמין E (מ"ג)0.040.01
ויטמין K (מק"ג)5.281.51
סידן (מ"ג)44.5312.76
ברזל (מ"ג)10.29
מגנזיום (מ"ג)51.3714.72
זרחן (מ"ג)117.5233.67
אבץ (מ"ג)0.790.23
אשלגן (מ"ג)827.91237.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 11.3% 8.5% 73.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.