דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 385 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פתיתים עסיסיים
פתיתים שאי אפשר להפסיק לנשנש
  • 1 מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את הפתיתים ומטגנים קלות עד להשחמה.
  • 3 מוסיפים את הגזר, השום, הפטרוזיליה, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב, מוסיפים את המים (2 כוסות מים על כל כוס פתיתים אחת).
  • 4 כשמגיע לרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה, מניחים נייר אפייה רטוב על הפתיתים, סוגרים את המכסה ומבשלים במשך כ- 30 דקות (מדי פעם בודקים שלא חסר מים). מתקבלים פתיתים שאי אפשר לעמוד בפניהם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בכל צורה של פתיתים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את הפתיתים בפתיתים מקמח מלא, ולהפחית בכמות השמן לטיגון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 9.7% 11.5% 74.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב