מצרכים למתכון
60 מנות/יחידות, 87 גרם למנה\יחידה (מספר סמבוסקים מוערך)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סמבוסק ביתי במילוי גרגירי חומוס טחונים
- הכנת המלית:
- 1 להשרות את גרגירי החומוס בסיר עם מים למשך 12 שעות לפחות (המים צריכים תמיד לכסות את הגרגירים - במידת הצורך להוסיף מים).
- 2 להרתיח את גרגירי החומוס כשעה עד שיתרככו (לבדוק תוך כדי הבישול), לסנן ולטחון/לקצוץ גס (לא לזרוק בינתיים את מי הבישול).
- 3 לקלף את הבצל, לקצוץ ולטגן בשמן עד שמזהיב.
- 4 להוסיף לבצל את גרגירי החומוס הטחונים, המלח, הפלפל השחור והכמון, להמשיך לטגן כ- 5 דקות נוספות, לערבב היטב ולהניח בצד. בשלב זה לבדוק אם תערובת החומוס יבשה מדי ואז כדאי להוסיף מעט ממי בישול החומוס.
- הכנת המעטפת והכנת הסמבוסק:
- 1 לשים בקערה את הקמח, השמרים (ניתן להשתמש בשמרים טריים - להמיס אותם לפני בכ- 5-6 כפות מים וחצי כפית סוכר) והמלח, ולערבב.
- 2 להוסיף את השמן והמים הפושרים (את המים להוסיף בהדרגה - לא בטוח שצריך את כל הכמות אז לשים לב לפי הצורך), לאחד לבצק אחיד ולהתפיח כשעה (אם הבצק קשה מדי אפשר להוסיף עוד מים פושרים).
- 3 לרדד את הבצק על משטח מקומח, לחרוץ עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ, למלא בערך כף מהמלית, לקפל לחצי ולהדק היטב.
- 4 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) ולטגן את הסמבוסק משני הצדדים.
- 5 להגיש חם סמבוסק חומוס עיראקי אורגינל ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש צורך בכמות גדולה יותר של שמן (2-3 כוסות לפי הצורך). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.5% |
20.3% |
11.6% |
61.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב