דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מוס המקופלת
  • שמנת מתוקה 38% - קופסת קרטון (250 מ"ל)
    3/4 מיכל + 1/4 מיכל
  • מלח - קורט
  • מיני מקופלת משוקולד חלב - 200 גרם (10-11 יחידות)
  • תחתיות הבראוניז-מקופלת
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
  • ביצה - 2 Medium
  • סוכר חום - 2/3 כוס - סה"כ (129 גרם)
  • קמח לבן - 5 כפות שטוחות - סה"כ (60 גרם)
  • שוקולית - 3 כפות גדושות - סה"כ (57 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • מיני מקופלת שוקולד מריר - 5-6 יחידות
    או 100 גרם שוקולד מריר
  • עוגת הגבינה הונילית
  • גבינת שמנת 25% שומן - 3 גביעים - סה"כ (675 גרם)
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • סוכר וניל - 2 שקיות - סה"כ (20 גרם)
  • אבקת פודינג נמס בטעם וניל - קופסת קרטון (80 גרם)
  • שמנת מתוקה 38% - 3 קופסאות קרטון - סה"כ (750 מ"ל)
  • קישוטי העוגה
  • מיני מקופלת לבנה - 6 יחידות (5 יחידות יחידה אחת)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה ומקופלת
עוגת גבינה ומקופלת - שחיתות בשבועות?
  • מתחילים בהכנת מוס המקופלת:
  • 1 מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה (= 3/4 כוס) עם קורט המלח.
  • 2 שמים את המקופלת משוקולד החלב בקערה, ומעליה יוצקים את השמנת המתוקה המורתחת.
  • 3 מעבירים למקרר לצינון מלא (ל- 4 שעות עד לילה שלם).
  • 4 כאשר מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד הקרה, מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה (1/4 מיכל) ומקציפים יחד.
  • הכנת תחתית בראוניז המקופלת:
  • 1 ממיסים יחד את מיני מקופלת השוקולד המריר והחמאה במיקרוגל.
  • 2 מוסיפים את הביצים אחת אחת, לאחר מכן את הסוכר החום ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את הקמח, את אבקת השוקולית והמלח, ומערבבים.
  • 4 יוצקים לתחתית התבנית ואופים בחום של 190 מעלות למשך 10-15 דקות.
  • 5 מוציאים מהתנור ומצננים.
  • הכנת עוגת הגבינה הונילית:
  • 1 מערבבים את הגבינה, הסוכר, סוכר הוניל ופודינג הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 3 מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 שכבת הבראוניז כבר בתחתית התבנית.
  • 2 גוזרים שקף גבוה לפי גודל התבנית וממקמים אותו בתבנית.
  • 3 מעל שכבת הברואניז מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינה ומכניסים למקפיא להתייצבות למשך כ- 20 דקות.
  • 4 מעל מורחים את שכבת מוס המקופלת ומחזירים למקפיא לעוד 20 דקות של התייצבות.
  • 5 מפוררים את מיני המקופלת הלבנה (5 יחידות - עוד יחידה לקישוט) ומפזרים מעל (אופציונלי).
  • 6 מעל מורחים את יתרת תערובת הגבינה.
  • 7 מכניסים למקפיא להתייצבות.
  • 8 לקראת ההגשה מפוררים את מיני מקופלת השוקולד החלב ומפזרים על העוגה.
  • 9 לקישוט חותכים מיני מקופלת לבנה לשניים ומניחים במרכז העוגה.
  • 10 מוציאים בזהירות את השקף.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ לעוגה גבוהה. אפשר להשתמש גם בתבנית 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 53.3% 5% 41.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.14 (1.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב