דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (15 סיגרים)

  • עלי הסיגר
  • עלי סיגר מרוקאי - 15 יחידות - סה"כ (240 גרם)
  • המלית
  • תפוח אדמה - 5 יחידות גדולות - סה"כ (1.62 ק"ג)
    קלופים ופרוסים לפרוסות
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה (או פטרוזיליה)
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • להדבקה
  • "דבק קמח" - לפי הצורך
    תערובת של קמח ומים
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סיגרים תפוחי אדמה
סיגרים מטוגנים בשמן עמוק במילוי תפוחי אדמה
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים והפרוסים, ומועכים לפירה.
  • 2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה. מערבבים את הבצל המטוגן (כולל השמן) עם הפירה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (מומלץ להוסיף פלפל שחור בנדיבות - אפשר להתחיל עם 1/2 כפית).
  • 3 לאחר שהמילוי התקרר לוקחים מילוי (בנדיבות), מגלגלים לגליל ומניחים כ- 4 ס"מ מקצה העלה הקרוב אלינו (משאירים שוליים בצדדים). מקפלים את הקצה על המילוי, מקפלים את השוליים כלפי פנים ומתחילים לגלגל לכיוון הקצה השני.
  • 4 את הקצה מורחים ב"דבק קמח" (תערובת של קמח ומים) וסוגרים.
  • 5 מטגנים בשמן עמוק חם (כ- 5 ס"מ גובה. שימו לב להערה בהמשך המתכון לגבי כמות השמן) עד שהסיגרים מוכנים. מתקבלים סיגרים תפוחי אדמה הכי טעימים שיש!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הסיגרים מעט "שמנמנים" - ניתן כמובן להכין סיגרים דקים מחצי עלה סיגר. מומלץ להשתמש בנייר סופג בתום הטיגון.

כמות השמן לטיגון העמוק במתכון הינה הכמות המוערכת הנספגת בסיגרים - יש צורך להשתמש בכמות גדולה יותר בעת הטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 14.8% 7.7% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב