דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פיצה טבעונית
פיצה לטבעוניים ללא גבינה
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים, 3 כפות שמן זית וכפית מלח.
  • 2 מערבבים את השמרים עם רבע כוס מים פושרים וכף שטוחה סוכר חום.
  • 3 מוסיפים את השמרים לבצק ולשים לבצק אחיד. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח למשך כשעה במקום חמים (להכפלת נפח הבצק).
  • הכנת הרוטב:
  • 1 קוצצים 3/4 מהבצל ומטגנים בכף שמן זית.
  • 2 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר הרוטב.
  • 3 מוסיפים שום כתוש וכף שטוחה סוכר חום, מערבבים ומצמצמים את הנוזלים לקבלת רוטב סמיך.
  • 4 מסירים מהאש, מוסיפים זרעי כוסברה טחונים טרי ומלח לפי הטעם (קורט).
  • הכנת הפיצה:
  • 1 מרדדים את הבצק כאשר המרכז דק יותר והשוליים עבים.
  • 2 מניחים את הבצק על תבנית משומנת. מוסיפים את הרוטב על הבצק ומפזרים באופן אחיד (מותירים את השוליים ללא רוטב).
  • 3 פורסים דק את הרבע שנותר מהבצל, פורסים דק את הפטריות ופורסים את הזיתים לטבעות.
  • 4 מוסיפים את הבצל, הפטריות והזיתים. אפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם: בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין.
  • 5 מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות ואופים 15 עד 20 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לגוון עם תוספות שונות לפי הטעם. ניתן להוסיף לרוטב העגבניות פלפל צ`ילי קצוץ דק או פפריקה חריפה לאוהבי החריף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 11.7% 9.4% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב