פיצה לטבעוניים ללא גבינה
הכנת הבצק:
1. מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים, 3 כפות שמן זית וכפית מלח.
2. מערבבים את השמרים עם רבע כוס מים פושרים וכף שטוחה סוכר חום.
3. מוסיפים את השמרים לבצק ולשים לבצק אחיד. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח למשך כשעה במקום חמים (להכפלת נפח הבצק).
הכנת הרוטב:
1. קוצצים 3/4 מהבצל ומטגנים בכף שמן זית.
2. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר הרוטב.
3. מוסיפים שום כתוש וכף שטוחה סוכר חום, מערבבים ומצמצמים את הנוזלים לקבלת רוטב סמיך.
4. מסירים מהאש, מוסיפים זרעי כוסברה טחונים טרי ומלח לפי הטעם (קורט).
הכנת הפיצה:
1. מרדדים את הבצק כאשר המרכז דק יותר והשוליים עבים.
2. מניחים את הבצק על תבנית משומנת. מוסיפים את הרוטב על הבצק ומפזרים באופן אחיד (מותירים את השוליים ללא רוטב).
3. פורסים דק את הרבע שנותר מהבצל, פורסים דק את הפטריות ופורסים את הזיתים לטבעות.
4. מוסיפים את הבצל, הפטריות והזיתים. אפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם: בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין.
5. מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות ואופים 15 עד 20 דקות.
6. בתיאבון