דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 326 גרם למנה\יחידה (ל- 4 מנות)

  • עגבנייה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
    חתוכות לקוביות
  • מנגו - יחידה קטנה (178 גרם)
    קלוף וחתוך לקוביות
  • שום - 3 שיניים
    שיני שום קצוצות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול חתוך לקוביות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה קטנה (46 גרם)
    חתוך לפרוסות דקות מאוד
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • כוסברה - 3 כפות-קצוץ - סה"כ (15 גרם)
    קצוצה גס
  • נענע - 3 כפות-קצוץ - סה"כ (9 גרם)
    קצוצה גס
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • מלח גס - קורט
  • דלעת ערמונים או דלורית - 2 יחידות גדולות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלסת עגבניות ומנגו בדלעת
סלסה בתוך דלעת
  • 1 מחממים תנור ל- 190 מעלות.
  • 2 חוצים את הדלעת ומרוקנים מגרעינים.
  • 3 מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל- 12-15 דקות עד שמתקבלים סימנים חומים. מקררים.
  • 4 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלסה (ניתן לשלוט בחריפות, פשוט תחליטו כמה פרוסות של פלפל חריף להוסיף).
  • 5 לאחר שחצאי הדלעת התקררו ממלאים בהם את הסלסה.
  • 6 מגישים כמנת פתיחה או כתוספת מקורית ליד דג או מנת בשר מבושל.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 20% 8.5% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב