דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (לכ- 10 סועדים.3-4 ליטר מרק)

  • פטריות - 500 גרם
    פטריות שמפיניון פרוסות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (646 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • אטריות דקיקות - כוס (146 גרם)
    5 כפות אטריות ללא ביצים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
  • מלח - קורט
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק פטריות פשוט
מרק פטריות קל להכנה
  • 1 לשטוף את הפטריות, לפרוס לפרוסות ולבשל את הפטריות במים מלוחים.
  • 2 בינתיים שהפטריות מתבשלות, לחתוך את הבצל והגזר לקוביות קטנות.
  • 3 כשהפטריות מוכנות להוציא אותן מהמים (לשמור את המים!).
  • 4 לטגן את הפטריות יחד עם הבצל והגזר עם כף שמן.
  • 5 לקלף ולחתוך את תפו"א לקוביות קטנות.
  • 6 לשים את תפו"א במים שקודם בושלו בהם הפטריות ולהביא לרתיחה.
  • 7 להוסיף את הפטריות, הבצל והגזר המטוגנים.
  • 8 להוסיף את האטריות (להשתמש באטריות ללא ביצים על מנת שהמתכון יהיה טבעוני) ולבשל עד שהן מוכנות.
  • 9 כשהאטריות מוכנות, להוסיף עשבי תיבול ולתבל במלח.
  • 10 לכבות את האש ולתת למרק לעמוד כמה דקות.
  • 11 המרק מוכן - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 4% 10.6% 76.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב