דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פטריות קל להכנה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (לכ- 10 סועדים.3-4 ליטר מרק)

  • פטריות - 500 גרם
    פטריות שמפיניון פרוסות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (646 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • אטריות דקיקות - כוס (146 גרם)
    5 כפות אטריות ללא ביצים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
  • מלח - קורט
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את הפטריות, לפרוס לפרוסות ולבשל את הפטריות במים מלוחים.
  • 2 בינתיים שהפטריות מתבשלות, לחתוך את הבצל והגזר לקוביות קטנות.
  • 3 כשהפטריות מוכנות להוציא אותן מהמים (לשמור את המים!).
  • 4 לטגן את הפטריות יחד עם הבצל והגזר עם כף שמן.
  • 5 לקלף ולחתוך את תפו"א לקוביות קטנות.
  • 6 לשים את תפו"א במים שקודם בושלו בהם הפטריות ולהביא לרתיחה.
  • 7 להוסיף את הפטריות, הבצל והגזר המטוגנים.
  • 8 להוסיף את האטריות (להשתמש באטריות ללא ביצים על מנת שהמתכון יהיה טבעוני) ולבשל עד שהן מוכנות.
  • 9 כשהאטריות מוכנות, להוסיף עשבי תיבול ולתבל במלח.
  • 10 לכבות את האש ולתת למרק לעמוד כמה דקות.
  • 11 המרק מוכן - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלינה בולדירב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13889
חלבונים (גרם)3.95 2.54
פחמימות (גרם)2918
מתוכן סוכרים (גרם)2.52 1.62
שומנים (גרם)1.47 0.94
מתוכם שומן רווי (גרם)0.11 0.07
נתרן (מ"ג)90.4157.99
סיבים תזונתיים (גרם)3.22 2.06
מים (גרם)118.2375.84
ויטמין A (מק"ג)104.4166.97
ויטמין B (מ"ג)5.213.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.11
ויטמין B3 (מ"ג)3.192.05
ויטמין B5 (מ"ג)1.460.93
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.4213.1
ויטמין C (מ"ג)9.285.95
ויטמין D (מק"ג)0.260.17
ויטמין E (מ"ג)0.140.09
ויטמין K (מק"ג)11.217.19
סידן (מ"ג)17.0110.91
ברזל (מ"ג)1.230.79
מגנזיום (מ"ג)22.214.24
זרחן (מ"ג)78.0850.08
אבץ (מ"ג)0.670.43
אשלגן (מ"ג)447.33286.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 4% 10.6% 76.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.