דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פטריות קל להכנה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (לכ- 10 סועדים.3-4 ליטר מרק)

  • פטריות - 500 גרם
    פטריות שמפיניון פרוסות
  • תפוח אדמה - 2 יחידה גדולה - סה"כ (646 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • אטריות דקיקות - כוס (146 גרם)
    5 כפות אטריות ללא ביצים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
  • שמיר - כף-קצוץ (9 גרם)
  • מלח - קורט
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את הפטריות, לפרוס לפרוסות ולבשל את הפטריות במים מלוחים.
  • 2 בינתיים שהפטריות מתבשלות, לחתוך את הבצל והגזר לקוביות קטנות.
  • 3 כשהפטריות מוכנות להוציא אותן מהמים (לשמור את המים!).
  • 4 לטגן את הפטריות יחד עם הבצל והגזר עם כף שמן.
  • 5 לקלף ולחתוך את תפו"א לקוביות קטנות.
  • 6 לשים את תפו"א במים שקודם בושלו בהם הפטריות ולהביא לרתיחה.
  • 7 להוסיף את הפטריות, הבצל והגזר המטוגנים.
  • 8 להוסיף את האטריות (להשתמש באטריות ללא ביצים על מנת שהמתכון יהיה טבעוני) ולבשל עד שהן מוכנות.
  • 9 כשהאטריות מוכנות, להוסיף עשבי תיבול ולתבל במלח.
  • 10 לכבות את האש ולתת למרק לעמוד כמה דקות.
  • 11 המרק מוכן - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

המתכון באדיבות אלינה בולדירב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13889
חלבונים (גרם)3.95 2.54
פחמימות (גרם)2918
מתוכן סוכרים (גרם)2.52 1.62
שומנים (גרם)1.47 0.94
מתוכם שומן רווי (גרם)0.11 0.07
נתרן (מ"ג)90.4157.99
סיבים תזונתיים (גרם)3.22 2.06
מים (גרם)118.2375.84
ויטמין A (מק"ג)104.4166.97
ויטמין B (מ"ג)5.213.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.11
ויטמין B3 (מ"ג)3.192.05
ויטמין B5 (מ"ג)1.460.93
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.4213.1
ויטמין C (מ"ג)9.285.95
ויטמין D (מק"ג)0.260.17
ויטמין E (מ"ג)0.140.09
ויטמין K (מק"ג)11.217.19
סידן (מ"ג)17.0110.91
ברזל (מ"ג)1.230.79
מגנזיום (מ"ג)22.214.24
זרחן (מ"ג)78.0850.08
אבץ (מ"ג)0.670.43
אשלגן (מ"ג)447.33286.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.7% 4% 10.6% 76.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
דונאטס אפוי בתנור במגוון ציפויים

דונאטס אפוי בתנור במגוון ציפויים

צ'ורוס קל להכנה

צ'ורוס קל להכנה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

כנאפה בתנור

כנאפה בתנור

סופגניות פיסטוק

סופגניות פיסטוק

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪