דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 13 גרם למנה\יחידה (30-35 יחידות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שומשומיות מקוריות
שומשומיות מתוקות עם 3 סוגי שומשום
  • 1 בסיר בעל תחתית עבה ממיסים את הסוכר והדבש תוך כדי בחישה בכף עץ.
  • 2 מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ- 10 דקות, עד שהשומשום מזהיב מעט וכולו מכוסה בסוכר ובדבש.
  • 3 מוסיפים את הפיסטוק (הקצוץ) ו/או אגוזי הלוז הקצוצים ומבשלים עוד כמה דקות.
  • 4 משטחים את התערובת החמה מאוד על משטח העבודה, רצוי שיש או נירוסטה. אם לא, אפשר גם על נייר אפייה, ובעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 5 ממתינים מספר דקות וחותכים בעזרת סכין חדה, לרצועות ברוחב הרצוי.
  • 6 מצננים ושומרים בצנצנת סגורה היטב במקרר. יש לציין כי העוגיות מתרככות מעט זמן קצר לאחר הוצאתן לטמפרטורת החדר.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הערה - בתמונות מצולמות העוגיות שהכנתי בפעם הראשונה, ללא תוספת הפיסטוק, אבל אני ממליצה לא לוותר עליו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 37.3% 15% 39.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.82 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב