דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה חביתיות מוקרם ללא גלוטן
מעדן לצליאקים
  • 1 מתחילים בהכנת החביתיות - שמים בקערה 1 ביצה שלמה ו- 1 חלבון, מערבלים בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית, מוסיפים מלח, 2 כפות שמן, מים וחלב.
  • 2 מנפים את הקמחים ומוסיפים בהדרגה תוך הטרפה.
  • 3 מחממים מחבת לבלינצ`ס בקוטר של כ- 20 ס"מ.
  • 4 מוזגים 1 כף שמן.
  • 5 כשהמחבת חמה מוזגים מהבלילה (מעט יותר מחצי מצקת), מנענעים את המחבת ומטגנים את החביתית משני הצדדים.
  • 6 עורמים אותן זו על זו, יוצאות בין 10 ל- 12 חביתיות.
  • 7 בקערית מערבבים את השמנת המתוקה עם חלמון ביצה והגבינה המגוררת (אפשר להוסיף כרבע כפית מלח - לא חובה). ניתן להשתמש גם בגבינת מוצרלה או שילוב של מוצרלה וצהובה.
  • 8 על צלחת חסינת חום מניחים חביתית, מורחים ככף וחצי ממלית השמנת, מניחים עוד חביתית וחוזר חלילה עד שכל החביתיות מונחות זו על זו ובסיום מלית השמנת.
  • 9 עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עטוף.
  • 10 אופים את החביתיות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס למשך כ- 10-15 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
  • 11 מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים.
  • 12 בתיאבון חיוך

אם נשארו פרוסות מהמאפה, שומרים במקרר ומחממים לפני האכילה. במחבת מיוחדת לחביתיות ופנקייק אין צורך לשמן יותר מאשר בתחילת הטיגון. באותה השיטה אפשר להכין מאפה חביתיות עם מילויים שונים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 33% 18.7% 48.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב