דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה

  • קמח לבן - 200 גרם
    ככוס וחצי
  • שיבולת שועל - 200 גרם
    קוואקר - כ- 2 כוסות
  • חמאה -  אריזות נייר - סה"כ (250 גרם)
    חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
  • סוכר חום - 100 גרם
    כחצי כוס
  • סוכר - 75 גרם
    כ- 4 כפות
  • גרידת לימון - יחידה (18 גרם)
  • צנובר - אריזת ניילון (100 גרם)
  • שקדים - 70 גרם
    שקדים קצוצים גס - כחצי כוס
  • פטל -  כוסות - סה"כ (250 גרם)
    או פירות יער אחרים או מיקס

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריבועיות פטל וצנוברים
שילוב של פטל וצנוברים
  • 1 מערבבים בקערה קטנה את הפטל (או פירות יער אחרים/מיקס קפוא) עם מעט אבקת סוכר, מועכים קלות עם מזלג כדי לפורר את הפרי ומניחים בצד.
  • 2 מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, הקוואקר, שני סוגי הסוכר, גרידת הלימון, 3/4 כמות הצנוברים והשקדים.
  • 3 מערבלים על מהירות איטית עד קבלת גרגירים בינוניים ולחים.
  • 4 משטחים 3/4 מהכמות של הבצק על מגש עם נייר אפייה (ראו "ציוד נדרש") ומשטחים בעזרת כף היד בעדינות.
  • 5 מורחים כמה שאפשר בצורה שווה את הפטל, מפזרים מעל את שאר הפירורים והצנוברים ולוחצים קלות בלבד.
  • 6 אופים בתנור שחומם ל- 190 מעלות לרבע שעה או עד שישנה השחמה זהובה.
  • 7 מוציאים מהתנור וכל עוד חם, חותכים את העוגה לריבועים (כ- 24 ריבועים נאים).
  • 8 משאירים להתקרר במגש. רק כאשר התקרר לחלוטין, ניתן לחלצם מהתבנית (החיתוכיות שבירות כל עוד הן חמות!).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מגש ריבועי 36 ס"מ על 29 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 31.6% 9.6% 53.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב