דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריבועיות פטל וצנוברים
ריבועיות פטל וצנוברים
ריבועיות פטל וצנוברים
שילוב של פטל וצנוברים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה

  • קמח לבן - 200 גרם
    ככוס וחצי
  • שיבולת שועל - 200 גרם
    קוואקר - כ- 2 כוסות
  • חמאה -  אריזות נייר - סה"כ (250 גרם)
    חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
  • סוכר חום - 100 גרם
    כחצי כוס
  • סוכר - 75 גרם
    כ- 4 כפות
  • גרידת לימון - יחידה (18 גרם)
  • צנובר - אריזת ניילון (100 גרם)
  • שקדים - 70 גרם
    שקדים קצוצים גס - כחצי כוס
  • פטל -  כוסות - סה"כ (250 גרם)
    או פירות יער אחרים או מיקס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה קטנה את הפטל (או פירות יער אחרים/מיקס קפוא) עם מעט אבקת סוכר, מועכים קלות עם מזלג כדי לפורר את הפרי ומניחים בצד.
  • 2 מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, הקוואקר, שני סוגי הסוכר, גרידת הלימון, 3/4 כמות הצנוברים והשקדים.
  • 3 מערבלים על מהירות איטית עד קבלת גרגירים בינוניים ולחים.
  • 4 משטחים 3/4 מהכמות של הבצק על מגש עם נייר אפייה (ראו "ציוד נדרש") ומשטחים בעזרת כף היד בעדינות.
  • 5 מורחים כמה שאפשר בצורה שווה את הפטל, מפזרים מעל את שאר הפירורים והצנוברים ולוחצים קלות בלבד.
  • 6 אופים בתנור שחומם ל- 190 מעלות לרבע שעה או עד שישנה השחמה זהובה.
  • 7 מוציאים מהתנור וכל עוד חם, חותכים את העוגה לריבועים (כ- 24 ריבועים נאים).
  • 8 משאירים להתקרר במגש. רק כאשר התקרר לחלוטין, ניתן לחלצם מהתבנית (החיתוכיות שבירות כל עוד הן חמות!).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מגש ריבועי 36 ס"מ על 29 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות כפיר שמגר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)219416
חלבונים (גרם)3.89 7.4
פחמימות (גרם)2242
מתוכן סוכרים (גרם)7.77 14.76
שומנים (גרם)12.79 24.31
מתוכם שומן רווי (גרם)5.32 10.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.63 48.69
נתרן (מ"ג)2.935.56
סיבים תזונתיים (גרם)2.02 3.84
מים (גרם)10.4219.81
ויטמין A (מק"ג)0.230.44
ויטמין B (מ"ג)0.631.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.250.47
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.7922.39
ויטמין C (מ"ג)4.27.97
ויטמין E (מ"ג)0.861.63
ויטמין K (מק"ג)0.811.54
סידן (מ"ג)26.1349.66
ברזל (מ"ג)0.851.62
מגנזיום (מ"ג)25.3548.16
זרחן (מ"ג)68.89130.92
אבץ (מ"ג)0.470.89
אשלגן (מ"ג)78.85149.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.61.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.581.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.092.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.082.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 31.6% 9.6% 53.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.