דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה (כ- 2 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט שעועית מש
סלט בריא עם שעועית מש
  • 1 משרים את שעועית המש למשך הלילה (עד 12 שעות).
  • 2 מסננים, מוסיפים מים טריים לכיסוי ומבשלים את שעועית המש שהותפחה במשך 10 דקות.
  • 3 מסננים את מי הבישול ושוטפים לקירור.
  • 4 מוסיפים את הבצל הקצוץ, הכוסברה והפטרוזיליה.
  • 5 מוסיפים את המלח, הפלפל (רצוי גרוס טרי), השמן והחומץ.
  • 6 מערבבים היטב.
  • 7 ניתן להגיש מיד אבל מומלץ לתת לסלט "לעמוד" כחצי שעה להתגבשות הטעמים.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני משתמשת בבצל אדום (סגול) ובחומץ בלסמי לבן.

המש (מונג) היא קטניה עדינה מאוד, טעימה וקלה לעיכול. כמו הקטניות, שעועית זו עשירה בחלבונים ומצוינת לטבעוניים וצמחוניים. חשוב לטרוח ולהשרות את השעועית לפני השימוש למרות שהיא שעועית קלה לבישול גם אם אינה מושרית מראש. התפחת המש הופכת את המנה להרבה יותר מזינה וקלה לעיכול, השעועית משחררת אנזימים מועילים והחלבונים מתפרקים לחומצות אמינו נגישות לספיגה במערכת העיכול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 8.3% 19% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב