דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט בריא עם שעועית מש

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה (כ- 2 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את שעועית המש למשך הלילה (עד 12 שעות).
  • 2 מסננים, מוסיפים מים טריים לכיסוי ומבשלים את שעועית המש שהותפחה במשך 10 דקות.
  • 3 מסננים את מי הבישול ושוטפים לקירור.
  • 4 מוסיפים את הבצל הקצוץ, הכוסברה והפטרוזיליה.
  • 5 מוסיפים את המלח, הפלפל (רצוי גרוס טרי), השמן והחומץ.
  • 6 מערבבים היטב.
  • 7 ניתן להגיש מיד אבל מומלץ לתת לסלט "לעמוד" כחצי שעה להתגבשות הטעמים.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני משתמשת בבצל אדום (סגול) ובחומץ בלסמי לבן.

המש (מונג) היא קטניה עדינה מאוד, טעימה וקלה לעיכול. כמו הקטניות, שעועית זו עשירה בחלבונים ומצוינת לטבעוניים וצמחוניים. חשוב לטרוח ולהשרות את השעועית לפני השימוש למרות שהיא שעועית קלה לבישול גם אם אינה מושרית מראש. התפחת המש הופכת את המנה להרבה יותר מזינה וקלה לעיכול, השעועית משחררת אנזימים מועילים והחלבונים מתפרקים לחומצות אמינו נגישות לספיגה במערכת העיכול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורנה אבידן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)262179
חלבונים (גרם)13.02 8.89
פחמימות (גרם)4027
מתוכן סוכרים (גרם)4.46 3.05
שומנים (גרם)5.7 3.89
מתוכם שומן רווי (גרם)0.62 0.43
נתרן (מ"ג)409279.18
סיבים תזונתיים (גרם)9.69 6.61
מים (גרם)78.9853.91
ויטמין A (מק"ג)48.4333.05
ויטמין B (מ"ג)0.570.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.3318.65
ויטמין C (מ"ג)16.3211.14
ויטמין E (מ"ג)0.190.13
ויטמין K (מק"ג)138.7794.72
סידן (מ"ג)97.9366.84
ברזל (מ"ג)4.122.81
מגנזיום (מ"ג)138.87
זרחן (מ"ג)28.2319.27
אבץ (מ"ג)0.230.16
אשלגן (מ"ג)177.35121.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 8.3% 19% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?