דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מוקפץ ירקות
מוקפץ צמחוני
  • 1 כמובן מכינים את כל החיתוכים וההכנות המוקדמות מראש.
  • 2 מבשלים את האטריות במים, מסננים את הנוזלים ומניחים בצד.
  • 3 את הגזרים מקלפים וחותכים לרצועות דקות בעזרת קולפן, מנדולינה או בעזרת סכין (בעזרת הסכין זה יקח הרבה יותר זמן).
  • 4 את הבצל חותכים לחצאי עיגולים דקים.
  • 5 את הכרוב חותכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך.
  • 6 את הפלפלים הירוקים חותכים לרצועות דקות, את שיני השום כותשים
  • ואת התירס מסננים מהמים.
  • 7 מחממים את השמן במחבת.
  • 8 לשמן החם זורקים בסדר הרשום את המצרכים (20 שניות בין כל מצרך) - שום, בצל, גזר, פלפלים, סילאן, שמן שומשום, תירס, פלפל שחור, כרוב ורוטב סויה.
  • 9 את הכל לטגן על אש גבוהה - רצוי במחבת ווק.
  • 10 ממתינים כ- 5 דקות עד שהכל מתבשל קצת.
  • 11 מערבבים כמה פעמים תוך כדי.
  • 12 אם חסר רוטב מוסיפים את מים (חצי כוס).
  • 13 ממתינים עוד 2-3 דקות, מוסיפים את האטריות ומערבבים.
  • 14 משאירים על האש 3 דקות בערך ומערבבים כמה פעמים שהרוטב ייכנס טוב טוב בין חוטי האטריות.
  • 15 בודקים שיש מספיק מלח ואם חסר מוסיפים.
  • 16 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעשות את המוקפץ חריף. אפשר להשתמש בהרבה סוגי ירקות יחד. אצלי בבית זה אוכל של יום חמישי - כל הירקות שנשארו במקרר הריק כמעט נכנסים למוקפץ של יום חמישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 15.5% 16.2% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב