מוקפץ צמחוני
1. כמובן מכינים את כל החיתוכים וההכנות המוקדמות מראש.
2. מבשלים את האטריות במים, מסננים את הנוזלים ומניחים בצד.
3. את הגזרים מקלפים וחותכים לרצועות דקות בעזרת קולפן, מנדולינה או בעזרת סכין (בעזרת הסכין זה יקח הרבה יותר זמן).
4. את הבצל חותכים לחצאי עיגולים דקים.
5. את הכרוב חותכים לקוביות של 2 סנטימטר בערך.
6. את הפלפלים הירוקים חותכים לרצועות דקות, את שיני השום כותשים
ואת התירס מסננים מהמים.
7. מחממים את השמן במחבת.
8. לשמן החם זורקים בסדר הרשום את המצרכים (20 שניות בין כל מצרך) - שום, בצל, גזר, פלפלים, סילאן, שמן שומשום, תירס, פלפל שחור, כרוב ורוטב סויה.
9. את הכל לטגן על אש גבוהה - רצוי במחבת ווק.
10. ממתינים כ- 5 דקות עד שהכל מתבשל קצת.
11. מערבבים כמה פעמים תוך כדי.
12. אם חסר רוטב מוסיפים את מים (חצי כוס).
13. ממתינים עוד 2-3 דקות, מוסיפים את האטריות ומערבבים.
14. משאירים על האש 3 דקות בערך ומערבבים כמה פעמים שהרוטב ייכנס טוב טוב בין חוטי האטריות.
15. בודקים שיש מספיק מלח ואם חסר מוסיפים.
16. בתיאבון