דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גלידת מנגו עשירה
גלידת מנגו מועשרת בסיבים תזונתיים, צילום: יהודה סלומון
  • 1 מרפדים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מאורכת 10x20 ס"מ שעומקה 6 ס"מ ביריעה של ניילון דביק.
  • 2 קולפים את המנגו וחותכים פרוסה עבה מאוד מאחד הצדדים הרחבים (גודלי ומשקלי המנגו משתנים מיחידה ליחידה - יש להשתמש במנגו מאיה קטן השוקל כ- 300 גרם).
  • 3 פורסים את הפרוסה לרוחבה ומסדרים את הפרוסות בשורה על תחתית התבנית המרופדת. קוצצים את שארית המנגו לקוביות קטנטנות של 5 מ"מ.
  • 4 מודדים את החלב המשומר (חצי כוס) ואת תרכיז המנגו (4 כפות) לקערת הקצפה בינונית. מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים היטב בכף.
  • 5 מוסיפים את השמנת לקערה ומערבלים במיקסר במהירות איטית במשך 30 שניות, עד שכל החומרים מתאחדים והסיבים נמסים.
  • 6 ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 3-4 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד ששומרת על צורתה.
  • 7 מוסיפים כוס קוביות המנגו לקערה ומקפלים אותן לתוך הקציפה בכף.
  • 8 מעבירים את התערובת לתבנית העיצוב ומחליקים את פניה. מכסים ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.
  • 9 להגשה, מסירים את הכיסוי, הופכים את התבנית על מגש ומחלצים את הגלידה מהכלי.
  • 10 מסירים את הניילון ופורסים למנות. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.
  • 11 הערה: אפשר להקפיא את הגלידה בקופסה (שמכילה 1.25 ליטר לפחות) - מוותרים על הריפוד ועל עיטור הפרוסות ופשוט מוציאים את הגלידה מהמכל בכף.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מאורכת 10x20 ס"מ.

גלידת שמנת אמיתית ב- 5 דקות עבודה. השימוש באבקת סיבים תזונתיים בנפייבר לא רק מעשיר את הגלידה בסיבים תזונתיים, אלא גם שומר על רכותה ומעכב היווצרות גבישי קרח. אין צורך במכונת גלידה - מספיק להוסיף 3-2 כפות סיבים תזונתיים בנפייבר (ללא טעם צבע וריח) לתערובת כדי לקבל גלידה במרקם קרמי עשיר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 41.6% 5.7% 48.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.83 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב