דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 292 גרם למנה\יחידה

  • עגבנייה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.72 ק"ג)
    עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • פלפל צהוב - יחידה גדולה (188 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים לקוביות
  • שום - 6 שיניים
    שיני שום קצוצות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • פפריקה מתוקה - 2 כפות שטוחות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • פפריקה חריפה - קורט
    או צ`ילי גרוס - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט עגבניות ופלפלים מבושלים
סלט אדום מבושל
  • 1 לאדות בשמן זית בצל ושום. לאדות עד שצבע הבצל משתנה לצבע זהוב.
  • 2 להוסיף את הפלפלים ולאדות במשך 10 דקות.
  • 3 להוסיף את העגבניות.
  • 4 להוסיף תבלינים.
  • 5 להרתיח על להבה גבוהה במשך כ- 5 דקות.
  • 6 להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עד שאין בכלל נוזלים בסיר.
  • 7 לתקן תיבול בהתאם לטעם האישי.
  • 8 לקרר. נשמר במקרר עד שבוע.
  • 9 חשוב להקפיד שלא יישארו נוזלים בסיר.
  • 10 אין צורך להוסיף מים. הטעם המדהים של הסלט הוא מעצם בישול הירקות בנוזלים שלהם.
  • 11 להגיש עם גבינה לבנה, טוסט, ביצים ואפילו לערבב עם טונה.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
סוד הצלחת הסלט הוא בחיתוך בגודל שווה של כל הירקות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 8.7% 12.3% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב