דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 420 גרם למנה\יחידה

  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    שטופה ומפורקת לפרחים קטנים
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (350 גרם)
    שטופים וחתוכים לקוביות
  • כורכום - כפית שטוחה
  • זרעי כוסברה - 2 כפית שטוחה - סה"כ (6 גרם)
    כתושים
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • תבלין גראם מסאלה - שתי כפיות
  • פלפל צ`ילי אדום טחון - כפית אחת
  • מים - רבע כוס

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
Aloo Gobi - קארי כרובית ותפוחי אדמה
מתכון נהדר מהמטבח ההודי
  • 1 מחממים בסיר גדול 3 כפות שמן רגיל.
  • 2 מוסיפים בצל אחד קצוץ ומטגנים עד הזהבה.
  • 3 מוסיפים כרובית אחת, שטופה ומפורקת לפרחים קטנים. מטגנים כשלוש דקות.
  • 4 מוסיפים לסיר שני תפוחי אדמה שטופים וחתוכים לקוביות על קליפתם. מטגנים תוך ערבוב עדין 3 דקות.
  • 5 מוסיפים לסיר - שתי כפיות תבלין גראם מסאלה, כפית פלפל צ`ילי אדום טחון, כפית כורכום, שתי כפיות זרעי גד (כוסברה) כתושים (אם אין אז אפשר לוותר), כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. מערבבים את הכל בעדינות.
  • 6 מוסיפים מיץ מלימון שלם ורבע כוס מים, מנמיכים את האש ומבשלים בין 10-15 דקות.
  • 7 מגישים עם יוגורט - אפשר כמובן גם בלי.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי האדום הטחון ואת תבלין הגראם מסאלה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 14.4% 12.5% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב