דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון נהדר מהמטבח ההודי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 435 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    שטופה ומפורקת לפרחים קטנים
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (350 גרם)
    שטופים וחתוכים לקוביות
  • זרעי כוסברה - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (6 גרם)
    כתושים
  • כורכום - כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • צ`ילי גרוס - כפית שטוחה (3 גרם)
    פלפל צ`ילי אדום טחון
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • תבלין גראם מסאלה - 2 כפיות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים כ- 3 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה על קליפתם, ומטגנים תוך כדי ערבוב עדין עוד כ- 3 דקות.
  • 4 מוסיפים לסיר את תבלין הגראם מסאלה, הצ`ילי האדום הטחון, הכורכום, זרעי הכוסברה הכתושים (אם אין אז אפשר לוותר), המלח והפלפל השחור, ומערבבים את הכל בעדינות.
  • 5 מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10-15 דקות. מגישים עם יוגורט - אפשר כמובן גם בלי.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תבלין הגראם מסאלה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות תמר געש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22852
חלבונים (גרם)7.56 1.74
פחמימות (גרם)358
מתוכן סוכרים (גרם)7.53 1.73
שומנים (גרם)8.71 2
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.17
נתרן (מ"ג)920.35211.45
סיבים תזונתיים (גרם)9.45 2.17
מים (גרם)377.7986.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.920.67
ויטמין B (מ"ג)5.851.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.570.59
ויטמין B5 (מ"ג)1.920.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.810.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)138.3531.79
ויטמין C (מ"ג)141.432.49
ויטמין E (מ"ג)0.260.06
ויטמין K (מק"ג)41.289.48
סידן (מ"ג)71.6616.46
ברזל (מ"ג)2.090.48
מגנזיום (מ"ג)56.412.96
זרחן (מ"ג)149.5734.36
אבץ (מ"ג)0.940.22
אשלגן (מ"ג)845.01194.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.730.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.480.11
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.330.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 14.4% 12.5% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.