דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • אפונה - 500 גרם
    יבשה
  • מים - 6 כוסות - סה"כ (1.44 ליטר)
    לפי הצורך לסמיכות הרצויה
  • שום - 3 שיניים
    כתושות או קצוצות (לפי הטעם)
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון השום
  • מלח - כף שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק אפונה
מרק אפונה בריא עם אופציה לתוספת קרוטונים
  • 1 לברור את האפונה ולשים בקערה עם מים למשך כשעה לפחות (אפשר יותר).
  • 2 לסנן ולשטוף, לשים בסיר עם 5-6 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
  • 3 לבשל כחצי שעה (להסיר את הקצף הלבן שנוצר מדי פעם) ולאחר מכן להוסיף את השום הכתוש והמטוגן (ביחד עם השמן), המלח, הפלפל השחור והכמון, ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות נוספות (לבדוק שהאפונה רכה ובמידה ולא לבשל עוד עד רכות).
  • 4 לטחון את המרק בבלנדר ולהגיש חם. ניתן לתקן טעמים לפי הצורך.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש עם קרוטונים ושקדי מרק.

ניתן להמיר את המלח באבקת מרק עוף לפי הטעם. כל התבלינים שמוסיפים למתכון הם לפי הטעם האישי. הערך התזונתי לא כולל את הקרוטונים. אם יוצא סמיך ניתן להוסיף מים כמה שרוצים עד להסמכה שמתאימה לכם. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.2% 7.5% 18.5% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב