דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (2 חצ`פורי - 8 מנות כל אחד)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חצ`פורי גרוזיני
חצ`פורי גרוזיני במילוי גבינות
  • 1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את הנוזלים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף). לאחר התפחה של כשעה לשים מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ויוצרים שני כדורים. לאחר מנוחה של כרבע שעה מרדדים כל כדור לעלה עבה (כ- 2 ס"מ), מניחים במרכז מחצית ממלית הגבינות (לאחר שערבבנו את הגבינות עם הביצה) וסוגרים למעין צורת פרח.
  • 3 משטחים מעט את אזור התפר מלמעלה, לאחר מכן הופכים (שהתפר יהיה כלפי מטה) ומשהים כרבע שעה.
  • 4 מרדדים את הבצק הממולא בעדינות על נייר אפייה לעובי של עד כס"מ וחצי. מעבירים עם הנייר לתבנית.
  • 5 מורחים על הבצק כף שמן, מעל מורחים ביצה טרופה עם כף חלב ומפזרים שומשום. יוצרים גומה במרכז בעזרת האצבע עד שרואים את נייר האפייה.
  • 6 אופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה עד להזהבה. מוציאים, מפזרים גבינה צהובה (או מוצרלה) במרכז ואופים עוד כ- 2 דקות עד שהגבינה נמסה.
  • 7 בסיום אפשר למרוח מעל מעט חמאה (לא חובה) - טעים!
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום השמנת החמוצה ניתן להשתמש בחצי כוס לבן גרוזיני (שנקרא מצוני).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.4% 23.6% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב