דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 323 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

  • תערובת הדגנים
  • קמח אורז מלא - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
    או אורז מלא טחון גס
  • קינואה - 1/4 כוס - סה"כ (43 גרם)
    רצוי תערובת 3 צבעים
  • דוחן - 50 גרם
    1/4 כוס טחון גס או קמח דוחן
  • קמח תירס - 1/4 כוס - סה"כ (39 גרם)
    רצוי הסוג לפולנטה
  • ירבוז - 50 גרם
    1/4 כוס אמרנט
  • קמח כוסמת - 1/4 כוס - סה"כ (39 גרם)
    או כוסמת טחונה גס (לא חובה)
  • מיה טבע - פשתן - 50 גרם
    1/4 כוס פשתן טחון
  • שומשום - 1/4 כוס - סה"כ (35 גרם)
    טחון
  • הדייסה
  • מים - 2 כוס - סה"כ (480 מ"ל)
    או חלב צמחי (חלב אורז, סויה)
  • מלח - קורט
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • תמרים ללא חרצנים - 1/4 כוס - סה"כ (25 גרם)
    או צימוקים - קצוצים דק
  • דבש - 3.5 כף - סה"כ (77 גרם)
    3-4 כפות (אפשר גם סילאן/אגבה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופר דייסה מ- 6 דגנים
דייסה ממבחר דגנים של פיליס גלזר, צילום: אנטולי מיכאלו
  • 1 בסיר קטן, עדיף non-stick, מביאים את המים והמלח לרתיחה.
  • 2 מוסיפים כל פעם 1/2 כוס מתערובת הדגנים, בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ. מוסיפים את הקינמון ומערבבים.
  • 3 ממשיכים לערבב עד שכל הנוזלים נספגים בדגנים. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מערבבים מדי פעם.
  • 4 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ- 20-15 דקות, עד שהדייסה מגיעה למידת הסמיכות הרצויה וכל הדגנים מוכנים (אם הדייסה סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט מים רותחים). מדי פעם מסירים את המכסה ומערבבים, למניעת גושים וחריכה בתחתית הסיר.
  • 5 מוסיפים לדייסה החמה את התמרים או הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את הממתיק (דבש) הרצוי ומערבבים היטב.
  • 6 מחלקים את הדייסה לקעריות הגשה. אם רוצים, מוסיפים מעל מעט חמאה או חמאת עזים ומקשטים בפירות חתוכים.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הצעות לגיוון:
  • 1 לטעם שוקולדי, ממתיקים את הדייסה ב- 4-2 כפיות סירופ חרובים (להשיג בחנויות הטבע ובחלק מרשתות השיווק). בכלל, נפלא להשתמש בסירופ חרובים להמתקת קינוחים ומאפים.
  • 2 ממירים את התמרים או הצימוקים בפרי יבש אחר, קצוץ דק.
  • 3 במקום להכין את הדייסה עם שומשום, אפשר להוסיף טחינה בעת ההגשה.
  • טיפים:
  • 1 כדאי להכין מראש כמות גדולה של תערובת דגנים לדייסה ולשמור בצנצנת אטומה במקרר, לשעת הצורך. מוסיפים חלב, פירות יבשים וממתיק ומבשלים בכמה דקות ארוחה חמה ומשביעה.
  • 2 אפשר גם להכין כמות גדולה ולשמור במקפיא עד שנה.

כדאי לדעת! אמרנט - "סופר-פוד" - בארץ אנחנו בקושי מכירים את האמרנט, דגן בגודל של גרגיר פרג שמקורו באזור יבשת אמריקה ובהודו. האמרנט עשיר יותר בחלבון מתירס או מקטניות, והוא גם מכיל יותר סיבים תזונתיים מחיטה, מתירס, מאורז או מסויה, יותר סידן מחלב ופי 4 ברזל מאורז מלא. אפשר להשיג אותו במחלקת הדגנים בחנויות טבע ולהשתמש בו להסמכת מרק ותבשילים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 13.6% 10.4% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב