דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 236 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט פתיתים קר ללא גלוטן
סלט פתיתים קר להגשה
  • 1 קולפים, חותכים לרבעים וצולים בתנור את הירקות עם 2 כפות שמן זית ומלח (קורט) עד שהם משחימים ומתרככים.
  • 2 מוציאים מהתנור ומקררים.
  • 3 מרתיחים בסיר בינוני מים, כשהם רותחים מוסיפים כפית מלח ואת הפתיתים.
  • 4 מבשלים אותם (כמו אטריות) עד שהם מתרככים, כ- 5-7 דקות.
  • מסננים, שוטפים במים ומקררים בתוך המסננת מעל כלי לקיבול המים העודפים.
  • 5 שמים בקערה את הפתיתים הקרים, חותכים את הירקות לאחר שהתקררו, לחתיכות קטנות בעובי של כ- 1.5-2 ס"מ ומוסיפים לקערה.
  • 6 חותכים ל- 4 את העגבניות ומוסיפים. אם מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, זה הזמן.
  • 7 מערבבים את חומרי הרוטב, נוח לשקשק בצנצנת עם מכסה, מוזגים לקערה ומערבבים היטב.
  • 8 מכסים ושומרים במקרר לפחות לשעתיים. מוציאים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 כאשר הסלט חם הטעמים לא מדויקים. לכן, רצוי לטעום רק לאחר שהטעמים מתייצבים במקרר.
  • 2 הסלט טעים גם כמה ימים אחרי הכנתו ואפילו רצוי להכינו יום יומיים לפני הארוחה.
  • 3 אני אוהבת לשים את הירקות בשקית נקייה וללא חורים ולשקשק עם השמן, כך כל הירקות מקבלים ציפוי דומה.
  • 4 כדאי לנצל את האפייה לצליית ירקות נוספים (שלא ישמשו להכנת הסלט) או להוסיף עוד ירקות שאוהבים. אפשר למזוג על הירקות הצלויים טחינה, או לשלב בסלט קר עם חסה, עלי רוקט ונבטים.
טיפ למתכון
בראש השנה, כשהרימונים בשלים, אפשר להוסיף גרגירי רימון ולרוטב מעט תרכיז רימונים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. כתוספת לסלטים - כמות המנות גדולה יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 18.3% 4.3% 62.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב