דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 339 גרם למנה\יחידה (4 חלות גדולות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות רכות
חלה רכה שיצאה מהתנור
  • 1 בקערת מיקסר או בלישה ידנית (לפי העדפה אישית) להכניס את הקמח, השמרים והסוכר ולערבב היטב.
  • 2 ליצור גומה ולהוסיף ביצה אחת, מחמאה וכף שמן.
  • 3 להוסיף כוס מים ולהתחיל ללוש. לאחר ערבוב יש להוסיף את המלח ועוד כוס מים (אפשר עד 2.5 כוסות מים - תלוי ברמת הספיגה).
  • 4 ללוש במשך 10 דקות לבצק רך ונעים.
  • 5 לשמן מעט את פני הבצק עם כחצי כף שמן.
  • 6 להניח להתפחה (עם שקית ומגבת מעל) למשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 7 לאחר שעה ללוש שוב כדי להוציא את האוויר ולהניח להתפחה נוספת.
  • 8 עכשיו להתחיל לעשות צורות רצויות ואהובות - אני הכנתי 2 חלות קלועות מ- 6 רצועות והשאר כשמיניות וכצמות רגילות. מק"ג אחד יוצאת כמות של 4 חלות גדולות או כ- 20 לחמניות קטנות.
  • 9 להבריש בביצה טרופה עם כף מים, לפזר שומשום לפי הטעם ולהניח למנוחה של 20 דקות.
  • 10 לאפות ב- 165-170 מעלות עד הזהבה למשך כ- 20-25 דקות.
  • 11 הסוד אחרי האפייה - יש להניח מגבת על החלות כך הן יוצאות רכות.
  • 12 לתת להם מנוחה של רבע שעה עד שחותכים אותן. הן מתייצבות ונהדרות.
  • 13 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי הוא לחלה אחת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 12.4% 11.7% 75.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב