דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות קטנות או 8 גדולות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת דבש לראש השנה
עוגת דבש מצויינת לאירוח בחג
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2 מרפדים את תחתיות התבניות בניירות אפייה ומשמנים אותן היטב, או פשוט מורחים מעט שמן קוקוס עם היד על כל התבנית, בעיקר ב"בבקה".
  • 3 מפזרים את השקדים על התבנית בין החריצים אם יש. בקערה בינונית מערבבים את הג`ינג`ר היבש, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח, ומניחים בצד.
  • 4 שמים את שני סוגי הסוכר, הסילאן (אני ממליצה להשתמש עם "דבש פירות" אך אפשר גם דבש רגיל וגם סילאן), התפוח המגורר ושמן הקוקוס בקערת המערבל, ובינתיים מערבבים הכל יחד עם כף רגילה.
  • 5 יוצקים את המים הרותחים לקערה עם התבלינים ומערבבים. מוסיפים מיד לקערת המערבל ומערבבים במערבל כ- 2-3 דקות.
  • 6 מוסיפים לקמח את אבקת האפייה, מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר, ומעבדים רק עד לקבלת עיסה אחידה. אני אוהבת להתחיל את עירבוב הקמח עם הנוזלים יחד עם כף ורק אחרי זה לערבב עם המיקסר, ככה הקמח לא עולה באוויר ומלכלך.
  • 7 יוצקים את העיסה על התבנית עם השקדים. את שלושת התפוחים לשטוף היטב, לחצות לחצי, להסיר את הגרעינים מהאמצע ולפרוס לפרוסות דקות (4 תפוחים קטנים או 3 גדולים, כל סוג מתאים, למי שאוהב חמוץ תקנו את הגראנד סמית` הירוק). אפשר לסדר יפה כמו שאני פרסתי וסידרתי, אבל אני מבטיחה לכם שזה לא משנה אחרי האפייה.
  • 8 אופים במדף האמצעי של התנור כ- 40 דקות ל- 2 התבניות. לעוגה בתבנית אחת כמוני, יקח מעט יותר זמן, אני הוספתי עוד 20 דקות אבל זה משתנה מתנור לתנור. אז אני ממליצה לנעוץ קיסם ואם הקיסם יוצא לח ודביק, העוגה לא מוכנה, אם הוא יבשושי כזה עם פירורים לחים ולא דביק, העוגה מוכנה.
  • 9 מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. הופכים על גבי משטח הגשה ומצננים לחלוטין.
  • 10 ביום למחרת כל הפינות המעט חרוכות שיצאו לי הפכו לקראנצ`יות, דביקות וטעימות. אפשר לשמור בכלי אטום עד שלושה ימים.
  • 11 חג שמח ושנה טובה חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין גם עם דבש רגיל, גם עם דבש תמרים (סילאן) וגם עם דבש פירות (אפשר להכין לבד גם בבית). אפשר להגיש עם מקלות קינמון מעל.

ציוד נדרש: 2 תבניות באורך 25 ס"מ ל- 2 עוגות או תבנית "בבקה" כמו שלי, במקרה הזה עשויה מסיליקון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 11.5% 4.6% 79.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב