דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט עדשים קר
סלט עדשים שמגישים קר
  • 1 רצוי להשרות את העדשים במים לפחות לחצי שעה - לא חובה.
  • 2 ממלאים סיר קטן במים, מוסיפים את העדשים ומבשלים (כמו אטריות) עד שהעדשים מתרככות. מסננים ומקררים.
  • 3 שמים את העדשים היבשות בקערה, מוסיפים חמוציות ועלי פטרוזיליה קצוצים.
  • 4 בצנצנת סגורה משקשקים שמן, חומץ, מיץ לימון, תרכיז רימונים ותבלינים. שופכים על העדשים, בוחשים היטב ושומרים בכלי סגור במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך

סלט פשוט וטעים, מתאים לכל ארוחת חג או ערב שבת. אפשר להוסיף גרגירי רימון, אגוזים קצוצים, צימוקים. הסלט נשמר היטב במקרר עד שבוע וטעים אפילו יותר ככל שהימים עוברים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.4% 9.9% 15.4% 59.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב