דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חצ`פורי קטנים
מאפי חצ`פורי קטנים
  • 1 את מצרכי הבצק לשים לבצק מעט נוקשה. מורידים על משטח וממשיכים ללוש מספר דקות ולפתוח את הגלוטן שבקמח עד שנוצר מרקם חלק ואחיד (ככל שהלישה תהיה ארוכה יותר - הבצק יהיה יותר אלסטי). מכסים ונותנים לבצק מנוחה כחצי שעה.
  • 2 על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים. מכסים ומשהים שוב לחצי שעה עד שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק, מקמחים מעט (שלא ידבקו למשטח) ומשהים שוב כחצי שעה עד שעה (הבצק צריך להיות רך לפני שנתחיל למתוח אותו).
  • 3 מותחים כל כדור מרודד (מתחילים עם הכדור הראשון שרידדנו) לעלה דק ככל האפשר - מתחילים עם שולי הבצק, מותחים בעזרת האצבעות מסביב, אח"כ מרימים את הבצק ובעזרת אגרופי הידיים מתחילים למתוח לעלה דק דק, מהמרכז כלפי חוץ.
  • 4 מניחים על משטח מעט משומן וממשיכים למתוח מעט מסביב. מזלפים מעט שמן בעזרת האצבעות על כל העלה וסוגרים קצה אחד לאמצע. שוב מזלפים שמן (בכל שלב של קיפול מזלפים מעט שמן)
  • ואת הקצה הנגדי לו מקפלים מעליו - נוצר מעין מלבן. את שליש הקצה הימני של מלבן הבצק מקפלים לאמצע (מזלפים שמן) ואת השמאלי מעליו. נוצר ריבוע של שכבות בצק.
  • 5 מזלפים מעל ריבועי הבצק מעט שמן ומשהים שוב כחצי שעה. מערבבים יחד את כל מצרכי תערובת הגבינות. ממלאים במלית הגבינות (בערך כף גדושה) וסוגרים לצורה של חצ`פורי - 2 קצוות נגדיות מהדקים למרכז הצלעות שממול ואת שתי הקצוות הנותרים מעליהן (חופפים).
  • 6 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים. מזלפים שוב מעל מעט שמן. אופים בחום של 190-200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמני "מנוחת" הבצק. סה"כ שמן לזילוף הבצק בכל פעם - בערך כוס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.8% 22.8% 52.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב