דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 575 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק בטטה וגזר
מרק כתום עשיר וטעים
  • 1 מקלפים את כל הירקות. חותכים את הבצל והשום לקוביות בינוניות ואת שאר הירקות לחתיכות גדולות. בסיר גדול מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות, מתבלים בסוכר, הג`ינג`ר, הפפריקה והכורכום, מערבבים, מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומערבבים שוב.
  • 2 מוסיפים לסיר את ציר העוף, ואם הוא לא מכסה לגמרי את הירקות מוסיפים גם מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
  • 3 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך - בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. אם רוצים אפשר לדלל באמצעות מים רותחים עד לקבלת מרקם רצוי.
  • 4 מוסיפים את רוטב הסויה וחלב הקוקוס, ומתקנים את התיבול אם צריך.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 עדיף להשתמש בג`ינג`ר טרי מגורר - כחצי כף - ולא באבקה. הטעם יהיה יותר עשיר.
  • 2 ממליחים אם בכלל רק לקראת הסוף כי הסויה מאוד מלוחה.
  • 3 אם אין חלב קוקוס אז אפשר להחליף אותו בכמות זהה של שמנת לבישול 10%, אבל אז המתכון לא יהיה כשר, אלא אם כן מחליפים את ציר העוף במים.
  • 4 אם רוצים אפשר להוסיף למרק גם דלעת, כ- 250 גרם.
טיפ למתכון
מגישים עם קצח או גרעיני דלעת.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 16.9% 9.9% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב