מצרכים למתכון
17 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (16-18 סופגניות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סופגניות בסגנון גרוזיני
- 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הוניל יחד. יוצרים גומה ומוסיפים את הביצה, השמן, הוודקה, המלח והמים (בהדרגה), ולשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב.
- 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים, מכסים ומתפיחים שוב כרבע שעה. אפשר לטגן את עיגולי הבצק בשלמותם או יוצרים צורה של דונאטס (פשוט מחוררים בעזרת האצבע במרכז העיגול, מרימים את עיגול
- הבצק ומותחים מעט מהמרכז כלפי חוץ בתנועות סיבוב).
- 3 מטגנים בשמן עמוק (לשים לב להערה במידע הנוסף) עד להזהבה משני הצדדים, מניחים על נייר סופג, וכל עוד הסופגניות חמות - מפזרים מעליהן את הסוכר לציפוי.
- 4 בהצלחה ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון (1/3 כוס). יש לטגן בשמן עמוק וייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (בערך כוס שמן).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
15.3% |
9.7% |
75% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב