דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כ- 60 סופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות חלביות קלאסיות
סופגניות עם מרנג, צילום: דניאל לילה
  • 1 להכניס את כל החומרים (מלבד השמנת והחלב) לסיר מיקסר עם וו לישה וללוש הכל עד לערבוב כל החומרים יחדיו.
  • 2 להזרים את השמנת והחלב פנימה באיטיות עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 יש ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות עד לקבלת בצק לבן, חלק ואוורירי. אם חסר מעט נוזלים יש להוסיף מעט מים, עד לקבלת התוצאה הרצויה.
  • 4 יש להעביר את הבצק לקערה מקומחת ועטופה במפית בד עד להכפלת הנפח, כ- 20 דקות.
  • 5 יש לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים, לרדד חלק אחד לנקניק צר ולחתוך כל חלק במשקל של 40 גרם.
  • 6 בעזרת כרית כף היד יש ליצור כדורים חלקים ולהניחם על מגש מרופד בנייר פרגמנט ומשומן. יש למרוח כל כדור בשמן.
  • 7 מתפיחים את הכדורים בחום החדר עד להכפלת הנפח.
  • 8 בסיר רחב יש ליצוק שמן (ראו מידע נוסף) ולחממו (סיר בקוטר 30 ס"מ - ליצוק 3/4 גובה מהסיר). בעזרת ידיים משומנות יש ליטול כל כדור ולהניחו בשמן כאשר פני הכדור בתוך השמן, אז יווצרו בועות חום מסביב לבצק. יש לטגן עד לקבלת צבע זהוב כדקה וחצי מכל צד, להוציא ולהניח על נייר סופג עד לקירור הסופגניה.
  • 9 ניתן למלא את הסופגניות בשלל מילויים - ריבת תות, ריבת חלב, קרם וניל, קרם לימון. הרעיון הוא ליצור קישוט גם בחיצוניות הסופגניה מאותו חומר מילוי. ניתן לנפות אבקת סוכר ולהגיש.
  • 10 יש אפשרות להכין מרנג ולקשט את הסופגניה בזילופי מרנג בחלק החיצוני. יש לחמם בבן מארי את החלבונים + הסוכר עד להמסתו המלאה של הסוכר והפיכת הנוזל לחם.
  • 11 להעביר את המסה לסיר מיקסר קטן ובעזרת מטרפה להקציף עד לקבלת קצף יציב. להעביר את הקצף לשק זילוף בעל פייה חלקה ולזלף מעל הסופגניה קוצים כמו קיפוד. ניתן להשתמש במבער ידני, לשרוף חלקית את קוצי המרנג ולהגיש.
  • 12 חנוכה שמח חיוך

ציוד נדרש: כלי טיגון רחב בקוטר 30 ס"מ.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק וייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.3% 9.4% 67.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב