דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 351 גרם למנה\יחידה

  • כוסמת - כוס (200 גרם)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • דלעת - 500 גרם
    חתוכה לקוביות קטנות
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    מים רותחים
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כוסמת עם דלעת
כוסמת בריאה בתוספת דלעת
  • 1 לשטוף היטב את הכוסמת ולהשאיר במסננת במשך כחצי שעה.
  • 2 לטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה.
  • 3 להוסיף את קוביות הדלעת ולאדות במשך 10 דקות עם הבצל המטוגן על להבה נמוכה.
  • 4 להוסיף את הכוסמת ולאדות במשך 5 דקות עם הבצל המטוגן והדלעת.
  • 5 להוסיף את המים. להביא לרתיחה ולכסות את הסיר.
  • 6 להעביר ללהבה נמוכה ולבשל כ- 10 דקות.
  • 7 לכבות את הלהבה ולהמתין 10 דקות נוספות.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון מתאים גם לחולי צליאק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 13.9% 10% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב