מצרכים למתכון
28 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (25-30 סופגניות קטנות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
סופגניות קטנות מהמטבח הגיאורגי
- 1 בקערה צרה וגבוהה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר. יוצרים גומה ומוסיפים ביצים ומלח. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק מעט נוזלי ודביק.
- 2 מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עם כף יד פתוחה, ממש טופחים בבצק ומושכים כלפי מעלה (מפעיל את השמרים וכך נוצר בצק עם הרבה בועות). הבצק מוכן כשמרימים את היד והבצק נפרד ממנו בקלות יחסית. לאחר התפחה של כשעה מורידים את האוויר מהבצק, לשים מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- 3 מכינים קערה עם מים. טובלים את היד במים, לאחר מכן לוקחים גוש בצק, מאגרפים את היד ויוצרים כדור בצק. מרימים את כדור הבצק בעזרת כף שגם אותה טבלנו בקערה עם המים, מטגנים בסיר עם שמן חצי עמוק (כ- 5 ס"מ גבוה, ראו מידע נוסף) עד הזהבה משני הצדדים.
- 4 מיד כשמוציאים את הסופגניות על נייר סופג מפזרים מעל סוכר לפי הטעם.
- 5 בהצלחה ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לבצק שקית סוכר וניל (מוסיף לטעם). למי שאוהב אפשר במקום הסוכר מלמעלה לזלף מעט דבש ולפזר קוקוס.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון (שליש כוס). יש לטגן בשמן חצי עמוק וייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (להשתמש בערך בכוס).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
14.5% |
11.4% |
74.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב