דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (כ- 30 סופגניות ביתיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות ביתיות
סופגניות במילוי ריבה
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים, מוסיפים את הסוכר, המחמאה, השמן, הביצים, תמצית הוניל והברנדי.
  • 2 מוסיפים קצת מהמים ומתחילים להפעיל את המיקסר על המהירות הכי נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי שהמיקסר עובד, עד שרואים שמתקבל בצק. מגבירים למהירות בינונית, מוסיפים את המלח ולשים כ- 8 דקות.
  • 3 מתקבל בצק אחיד, קצת דביק אבל לא נורא. מתפיחים את הבצק פעמיים (בפעם הראשונה התפחה של כשעה - תלוי במזג האוויר - אני מכניסה לתנור כבוי עם קערה של מים רותחים. אח"כ אני מוציאה מהתנור, מורידה לבצק את האוויר, מכדררת אותו שוב לבצק יפה, מכסה שוב בניילון נצמד ומכניסה שוב לתנור עם קערה של מים רותחים ליד הקערה של הבצק כדי שיהיו אדים וחום בתנור, עד שהבצק מגיע כמעט לשפת הקערה - התפחה שנייה כשעה - לבדוק שתופח ממש).
  • 4 אחרי הפעם השנייה של ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים את הבצק ל- 30 כדורים שווים וכל כדור על ריבוע של נייר אפייה משומן. מתפיחים עד שהן ממש מכפילות את נפחן.
  • 5 מטגנים את הסופגניות. לא צריך שמן עמוק - אני טיגנתי במחבת כבדה וטובה עם חצי בקבוק שמן בחום של 170 מעלות (עדיף לבדוק את חום השמן עם מד חום ולטגן על אש נמוכה בגז הגדול ולא על להבה גדולה). למי שאין מד חום - אפשר להכניס שיפוד עץ, קיסם או כף עץ לשמן וברגע שרואים בועות קטנות, אז אפשר להכניס את הסופגניות בזהירות עם הצד העליון לתוך השמן.
  • 6 מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, מחכים שקצת תצטננה, מזריקים ריבה עם שקית זילוף עם צנתר או עם מזרק מיוחד לריבה, ומפדרים באבקת סוכר.
  • 7 חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
אם משתמשים בלהבה גדולה הסופגניות תישרפנה ולא תתבשלנה מבפנים.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן בהתאם להוראות ולהשתמש בכמות של חצי בקבוק שמן. כמות הריבה ואבקת הסוכר לפי הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.1% 8.8% 75.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב