דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות ביתיות
סופגניות ביתיות
סופגניות ביתיות
סופגניות במילוי ריבה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (כ- 30 סופגניות ביתיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים, מוסיפים את הסוכר, המחמאה, השמן, הביצים, תמצית הוניל והברנדי.
  • 2 מוסיפים קצת מהמים ומתחילים להפעיל את המיקסר על המהירות הכי נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי שהמיקסר עובד, עד שרואים שמתקבל בצק. מגבירים למהירות בינונית, מוסיפים את המלח ולשים כ- 8 דקות.
  • 3 מתקבל בצק אחיד, קצת דביק אבל לא נורא. מתפיחים את הבצק פעמיים (בפעם הראשונה התפחה של כשעה - תלוי במזג האוויר - אני מכניסה לתנור כבוי עם קערה של מים רותחים. אח"כ אני מוציאה מהתנור, מורידה לבצק את האוויר, מכדררת אותו שוב לבצק יפה, מכסה שוב בניילון נצמד ומכניסה שוב לתנור עם קערה של מים רותחים ליד הקערה של הבצק כדי שיהיו אדים וחום בתנור, עד שהבצק מגיע כמעט לשפת הקערה - התפחה שנייה כשעה - לבדוק שתופח ממש).
  • 4 אחרי הפעם השנייה של ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים את הבצק ל- 30 כדורים שווים וכל כדור על ריבוע של נייר אפייה משומן. מתפיחים עד שהן ממש מכפילות את נפחן.
  • 5 מטגנים את הסופגניות. לא צריך שמן עמוק - אני טיגנתי במחבת כבדה וטובה עם חצי בקבוק שמן בחום של 170 מעלות (עדיף לבדוק את חום השמן עם מד חום ולטגן על אש נמוכה בגז הגדול ולא על להבה גדולה). למי שאין מד חום - אפשר להכניס שיפוד עץ, קיסם או כף עץ לשמן וברגע שרואים בועות קטנות, אז אפשר להכניס את הסופגניות בזהירות עם הצד העליון לתוך השמן.
  • 6 מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, מחכים שקצת תצטננה, מזריקים ריבה עם שקית זילוף עם צנתר או עם מזרק מיוחד לריבה, ומפדרים באבקת סוכר.
  • 7 חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
אם משתמשים בלהבה גדולה הסופגניות תישרפנה ולא תתבשלנה מבפנים.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן בהתאם להוראות ולהשתמש בכמות של חצי בקבוק שמן. כמות הריבה ואבקת הסוכר לפי הטעם.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סיון ואנונו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)227298
חלבונים (גרם)4.14 5.44
פחמימות (גרם)3546
מתוכן סוכרים (גרם)3.37 4.43
שומנים (גרם)7.58 9.97
מתוכם שומן רווי (גרם)1.07 1.41
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.86 22.18
נתרן (מ"ג)241.22317.25
מים (גרם)20.1926.56
ויטמין A (מק"ג)7.259.54
ויטמין B (מ"ג)0.110.14
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.132.8
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.05
ויטמין D (מק"ג)0.090.12
ויטמין E (מ"ג)0.050.06
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)3.234.25
ברזל (מ"ג)0.080.11
מגנזיום (מ"ג)0.740.97
זרחן (מ"ג)8.9911.82
אבץ (מ"ג)0.060.08
אשלגן (מ"ג)6.628.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.1% 8.8% 75.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה