דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות פרווה מושלמות לחנוכה
סופגניות פרווה מושלמות לחנוכה
סופגניות פרווה מושלמות לחנוכה
הסופגניות הכי טעימות לחנוכה

מצרכים למתכון

27 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (26-27 סופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחלק את מצרכי הבצק לשניים: קערה א` - מים + מלח, קערה ב` - יתר חומרי הבצק.
  • 2 להעביר את קערה א` לקערה ב` בהדרגה ותוך כדי לישה (הבצק יהיה דביק וזה בסדר).
  • 3 להניח את הבצק להתפחה של שעה מכוסה בשקית ניילון ועליו שתי מגבות.
  • 4 כעבור שעה ללוש לישה קצרה נוספת ושוב להתפיח במשך שעה (הבצק יהיה פחות דביק).
  • 5 בינתיים, לחתוך 5 גיליונות נייר אפייה - כל אחד ל- 6 ריבועים.
  • 6 להניח מגבות על השיש/שולחן ולסדר עליהן את ריבועי נייר האפייה.
  • 7 לאחר שעה לקמח את השיש, לחלק את הבצק ל- 26-27 חלקים ולהניח על השיש המקומח.
  • 8 לגלגל עיגולים, לשטח מעט (לא הרבה) ולהניח כל עיגול על ריבוע נייר.
  • 9 לכסות עם בד דק/סדין ולהתפיח במשך 40-45 דקות.
  • 10 לחמם שמן עמוק (שיהיה חם אבל לא רותח - להשתמש בליטר שמן, ראו מידע נוסף לגבי הכמות), ובשלב זה להנמיך את הלהבה.
  • 11 להכין קערה + מלקחיים + כלי להפוך את הסופגניות.
  • 12 לקחת את הסופגניות עם נייר האפייה ולהכניס לשמן החם לטיגון (לא לגעת בסופגניה כדי לא לפגוע בתפיחה ובצורה).
  • 13 כעבור 10 שניות לשלוף את הנייר עם מלקחיים לתוך הקערה שהכינונו מראש.
  • 14 הטיגון הוא מאוד קצר (כחצי דקה מכל צד). חשוב שהשמן יהיה חם אבל לא רותח.
  • 15 להוציא את הסופגניות לנייר סופג.
  • 16 להמתין שהסופגניות תצטננה. לערבב את שתי הריבות למילוי (ניתן להשתמש רק בריבה מעורבת), להזריק לסופגניות ולפדר באבקת סוכר.
  • 17 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (ליטר שמן).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות טובה שינחה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)258273
חלבונים (גרם)4.52 4.78
פחמימות (גרם)4447
מתוכן סוכרים (גרם)11.01 11.64
שומנים (גרם)6.98 7.38
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 0.59
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)18.74 19.8
נתרן (מ"ג)41.6243.98
מים (גרם)26.0427.52
ויטמין A (מק"ג)8.068.52
ויטמין B (מ"ג)0.120.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.372.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.05
ויטמין D (מק"ג)0.10.11
ויטמין E (מ"ג)0.050.06
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)3.563.76
ברזל (מ"ג)0.090.09
מגנזיום (מ"ג)0.830.87
זרחן (מ"ג)9.9710.54
אבץ (מ"ג)0.070.07
אשלגן (מ"ג)7.067.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 12.5% 8.1% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.