מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (10 יחידות גדולות - מנה לזוג)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מעדן בורבושלה מתוק מהמטבח הגיאורגי
- 1 טורפים במטרפה ידנית את הביצים, הוודקה, סוכר הוניל והסודה לשתייה יחד. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים ידנית לבצק חלק, אחיד ולא דביק.
- 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח, לשים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה. מחלקים את הבצק ל- 5 כדורים קטנים, מכסים ומשהים שוב כחצי שעה.
- 3 מרדדים כל כדור לרצועה ארוכה ודקה, כמעט עד שקיפות וברוחב של כ- 10 ס"מ (ניתן להיעזר במכונת פסטה לרידוד). בעזרת גלגלת רגילה או זיגזג, חוצים כל רצועה ל- 2 רצועות ארוכות. עושים כך עם שאר כדורי הבצק (כל הרצועות צריכות להיות מוכנות לקראת טיגון).
- 4 מחממים סיר עם שמן עד אמצע הגובה (טיגון בשמן עמוק - משאירים כל זמן הטיגון על אש בינונית ולא גבוהה). נועצים מזלג בקצה אחד של רצועת בצק, את הקצה השני מחזיקים ביד השנייה ומתחילים לטגן. תוך כדי טיגון כורכים את קטע הבצק שכבר טוגן סביב המזלג. כשמגיעים לסוף הרצועה צובטים ומהדקים מעט באחד הקצוות. ממשיכים לטגן את השושנה שנוצרה מכל הצדדים עד הזהבה. עושים כך עם שאר רצועות הבצק ומניחים על נייר סופג.בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבורבושלה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק בכמות השמן המצוינת באופן ההכנה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
25.6% |
12.6% |
61.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב