דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 408 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • שום - 3 שיניים
    חתוכות לקוביות
  • עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    ירוקות, שטופות במים
  • מים - 2.5 ליטר
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - 2 כפיות שטוחות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
נזיד עדשים
נזיד עם עדשים חורפי
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר והשום, וממשיכים לטגן כ- 8 דקות.
  • 2 מוסיפים את העדשים ומערבבים לעוד כ- 5 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) וממשיכים לבשל כ- 40-45 דקות.
  • 4 מוסיפים את המלח 10 דקות לפני שהמרק מוכן, טועמים ומתקנים תיבול. זהו - יש לכם נזיד עדשים חם וטעים לימי החורף הקרים והגשומים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לנזיד העדשים גם סלרי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.1% 10.4% 17.8% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב