דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נזיד עדשים
נזיד עדשים
נזיד עם עדשים חורפי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 408 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • שום - 3 שיניים
    חתוכות לקוביות
  • עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    ירוקות, שטופות במים
  • מים - 2.5 ליטר
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר והשום, וממשיכים לטגן כ- 8 דקות.
  • 2 מוסיפים את העדשים ומערבבים לעוד כ- 5 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) וממשיכים לבשל כ- 40-45 דקות.
  • 4 מוסיפים את המלח 10 דקות לפני שהמרק מוכן, טועמים ומתקנים תיבול. זהו - יש לכם נזיד עדשים חם וטעים לימי החורף הקרים והגשומים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לנזיד העדשים גם סלרי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)9323
חלבונים (גרם)4.53 1.11
פחמימות (גרם)143
מתוכן סוכרים (גרם)2.54 0.62
שומנים (גרם)2.65 0.65
מתוכם שומן רווי (גרם)0.2 0.05
נתרן (מ"ג)903.88221.61
סיבים תזונתיים (גרם)4.61 1.13
מים (גרם)383.2593.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)247.3660.65
ויטמין B (מ"ג)1.490.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.70.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)83.4720.46
ויטמין C (מ"ג)3.390.83
ויטמין E (מ"ג)0.360.09
ויטמין K (מק"ג)5.251.29
סידן (מ"ג)39.469.68
ברזל (מ"ג)1.920.47
מגנזיום (מ"ג)25.586.27
זרחן (מ"ג)96.9923.78
אבץ (מ"ג)0.720.18
אשלגן (מ"ג)271.4766.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.1% 10.4% 17.8% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.