מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 176 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- גזרים - 8 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (928 גרם)
- שום - 8 שיניים
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- צ`ילי גרוס - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
- כוסברה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
חובה עם המנות הראשונות
- 1 מבשלים את הגזרים במים כ- 20-30 דקות עד לריכוך (עד שסכין שנעצנו נכנסת בקלות), ומסננים.
- 2 בסיר (אפשר באותו הסיר לאחר שנשטף ויובש) על אש נמוכה מחממים את שמן הזית, ומוסיפים את השום ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעוד כ- 2 דקות.
- 3 מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה (או הפטרוזיליה), ומערבבים.
- 4 מוסיפים את הגזרים המסוננים ומערבבים לעוד כ- 4 דקות. זהו - מוכן, עכשיו נשאר לכם רק להתענג על סלט גזר מרוקאי אסלי!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
18.5% |
12.9% |
7% |
61.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב