דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 176 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • גזר - 8 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (928 גרם)
    קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
  • שום - 8 שיניים
    קלוף ופרוס
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • צ`ילי גרוס - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • כוסברה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
    או פטרוזיליה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט גזר מהמטבח המרוקאי
חובה עם המנות הראשונות
  • 1 מבשלים את הגזרים במים כ- 20-30 דקות עד לריכוך (עד שסכין שנעצנו נכנסת בקלות), ומסננים.
  • 2 בסיר (אפשר באותו הסיר לאחר שנשטף ויובש) על אש נמוכה מחממים את שמן הזית, ומוסיפים את השום ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לעוד כ- 2 דקות.
  • 3 מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה (או הפטרוזיליה), ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את הגזרים המסוננים ומערבבים לעוד כ- 4 דקות. זהו - מוכן, עכשיו נשאר לכם רק להתענג על סלט גזר מרוקאי אסלי!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 12.9% 7% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב