מצרכים למתכון
23 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (20-25 יחידות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
כיסוני בצק במלית שעועית
- הכנת בצק קל להכנה, נעים ורך לעבודה:
- 1 יש לערבב את כל חומרי הבצק מלבד השמן ולשים קלות.
- 2 כעת יש להוסיף שמן וללוש עד קבלת בצק נעים למגע.
- 3 במידה וצריך להוסיף קמח/מים, יש להוסיף מעט.
- 4 יש להניח למנוחה של חצי שעה.
- 5 לאחר חצי שעה יש ללוש שוב ולהניח למנוחה נוספת של חצי שעה - זהו, הבצק מוכן לעבודה.
- הכנת מלית השעועית:
- 1 יש לטחון/למעוך את השעועית (מושרית לילה שלם ומבושלת עד לריכוך) עד קבלת מחית.
- 2 לטגן בצל ושום עם 3 כפות שמן עד הזהבה.
- 3 לאחד בין הבצל המטוגן (יחד עם השמן שלו) ומחית השעועית, יש להוסיף תבלינים ולערבב.
- 4 לקרוץ כדורי בצק בגודל פינג פונג, לרדד מעט כל כדור, למלא במרכזו ככף מהמלית ולסגור עם קצוות הבצק.
- 5 להפוך את הכדור המלא ולהניח למנוחה של כמה דקות. בזמן הזה יש להמשיך להכין כדורים ממולאים.
- 6 לרדד כל עיגול בצק עד דקיקות (בזהירות) ולטגן במחבת עד הזהבה משני הצדדים (לא טיגון בשמן עמוק - כ- 2 ס"מ גובה - ראו מידע נוסף).
- 7 להניח על נייר סופג עם מגבת מעל... ולהתענג

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להכין עם מילויים שונים: תפוחי אדמה, חומוס, גבינות ועוד...
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפישקבי לאחר הטיגון. ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. שיטת ההכנה כוללת גם בישול (השעועית).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.6% |
19% |
14.3% |
60.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב