דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (ל- 8-10 סועדים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריזוטו פירות יבשים ופירות הדר
ריזוטו מיוחד לט"ו בשבט, צילום: דניאל לילה
  • 1 קוצצים את הפירות היבשים.
  • 2 בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש קטנה. מוסיפים את האורז ומבשלים עד להזהבה קלה. מערבבים עם כף עץ על האש.
  • 3 מוסיפים בזהירות לריזוטו את הסוכר, גרידת התפוז + המיץ, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן.
  • 4 לאחר התאדות היין מוסיפים את החלב, מבשלים בסיר פתוח ולא סוגרים את הסיר, אך יש לערבב מפעם לפעם בעזרת כף העץ, כדי למנוע התייבשות או חריכה לאורך כל זמן ההכנה.
  • 5 אין מכסים את הסיר, אלא מערבבים את הריזוטו באופן שוטף. המטרה היא להוסיף נפח לריזוטו תוך הוספה איטית של נוזלים, על אש קטנה.
  • 6 לאחר כ- 20 דקות לערך של בישול תוך ערבוב מתמיד, ניתן לבדוק "על השן" אם הריזוטו הגיע לרכות הרצויה (לדרגת אל דנטה).
  • 7 רק אז מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים היטב (אפשר להוסיף את תמצית הוניל). ממשיכים לבשל מספר דקות עד לריכוך הסופי.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף מעט תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד - לתיבול. מומלץ להגיש כקינוח חם לצלחות אישיות. תוספת קישוט: כף של קרם פרש לכל צלחת סועד. ניתן גם להוסיף צנוברים (כמו בתמונה) מעל.

הערך התזונתי לא כולל את קליפות התפוז המסוכרות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 34.8% 8.9% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב