דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריזוטו מיוחד לט"ו בשבט, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (ל- 8-10 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים את הפירות היבשים.
  • 2 בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש קטנה. מוסיפים את האורז ומבשלים עד להזהבה קלה. מערבבים עם כף עץ על האש.
  • 3 מוסיפים בזהירות לריזוטו את הסוכר, גרידת התפוז + המיץ, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן.
  • 4 לאחר התאדות היין מוסיפים את החלב, מבשלים בסיר פתוח ולא סוגרים את הסיר, אך יש לערבב מפעם לפעם בעזרת כף העץ, כדי למנוע התייבשות או חריכה לאורך כל זמן ההכנה.
  • 5 אין מכסים את הסיר, אלא מערבבים את הריזוטו באופן שוטף. המטרה היא להוסיף נפח לריזוטו תוך הוספה איטית של נוזלים, על אש קטנה.
  • 6 לאחר כ- 20 דקות לערך של בישול תוך ערבוב מתמיד, ניתן לבדוק "על השן" אם הריזוטו הגיע לרכות הרצויה (לדרגת אל דנטה).
  • 7 רק אז מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים היטב (אפשר להוסיף את תמצית הוניל). ממשיכים לבשל מספר דקות עד לריכוך הסופי.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף מעט תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד - לתיבול. מומלץ להגיש כקינוח חם לצלחות אישיות. תוספת קישוט: כף של קרם פרש לכל צלחת סועד. ניתן גם להוסיף צנוברים (כמו בתמונה) מעל.

הערך התזונתי לא כולל את קליפות התפוז המסוכרות.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)232182
חלבונים (גרם)3.7 2.9
פחמימות (גרם)2217
מתוכן סוכרים (גרם)9.7 7.62
שומנים (גרם)14.53 11.41
מתוכם שומן רווי (גרם)4.42 3.47
כולסטרול (מ"ג)18.67 14.66
נתרן (מ"ג)30.0823.62
סיבים תזונתיים (גרם)1.95 1.53
מים (גרם)20.1415.82
ויטמין A (מק"ג)11.759.23
ויטמין B (מ"ג)10.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.650.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.913.07
ויטמין C (מ"ג)6.575.16
ויטמין E (מ"ג)0.40.31
ויטמין K (מק"ג)0.220.17
סידן (מ"ג)74.2458.3
ברזל (מ"ג)0.530.42
מגנזיום (מ"ג)18.6414.64
זרחן (מ"ג)39.6131.1
אבץ (מ"ג)0.610.48
אשלגן (מ"ג)130.95102.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.291.8
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.181.71
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.893.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.873.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 34.8% 8.9% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.62 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה