דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 450 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עם עדשים כתומות
מרק נהדר לחורף קר
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות. מוסיפים את גבעולי הסלרי וממשיכים לטגן כ- 5 דקות. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ- 3 דקות.
  • 2 מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 30-40 דקות.
  • 3 בינתיים מטגנים בשמן את קוביות הבטטה עד לריכוך ולהזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבטטה למרק כ- 10 דקות לפני שהמרק מוכן. מוסיפים גם את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק נהדר עם עדשים כתומות ובטטה.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את המלח מוסיפים 10 דקות לפני שהמרק מוכן וכנ"ל גם לגבי כל מרק שיש בו קטניות, מכיוון שהמלח מעכב את הבישול שלהם. בנוסף, מי שאוהב יכול לטחון את המרק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.7% 8.8% 13% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב