דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עם עדשים כתומות
מרק עם עדשים כתומות
מרק נהדר לחורף קר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 450 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות. מוסיפים את גבעולי הסלרי וממשיכים לטגן כ- 5 דקות. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ- 3 דקות.
  • 2 מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 30-40 דקות.
  • 3 בינתיים מטגנים בשמן את קוביות הבטטה עד לריכוך ולהזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הבטטה למרק כ- 10 דקות לפני שהמרק מוכן. מוסיפים גם את המלח, טועמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק נהדר עם עדשים כתומות ובטטה.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את המלח מוסיפים 10 דקות לפני שהמרק מוכן וכנ"ל גם לגבי כל מרק שיש בו קטניות, מכיוון שהמלח מעכב את הבישול שלהם. בנוסף, מי שאוהב יכול לטחון את המרק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16637
חלבונים (גרם)5.79 1.29
פחמימות (גרם)286
מתוכן סוכרים (גרם)7.92 1.76
שומנים (גרם)3.92 0.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.36 0.08
נתרן (מ"ג)933.74207.67
סיבים תזונתיים (גרם)6.57 1.46
מים (גרם)406.6490.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)623.91138.76
ויטמין B (מ"ג)2.530.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.070.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.830.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)94.7321.07
ויטמין C (מ"ג)14.853.3
ויטמין E (מ"ג)0.920.2
ויטמין K (מק"ג)14.753.28
סידן (מ"ג)61.3313.64
ברזל (מ"ג)2.540.57
מגנזיום (מ"ג)41.749.28
זרחן (מ"ג)125.4727.91
אבץ (מ"ג)0.880.2
אשלגן (מ"ג)510.59113.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.7% 8.8% 13% 63.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.